Op 2 september 2019 lanceert Riese und Müller officieel zijn gamma 2020. Een overzicht van de voornaamste nieuwigheden kan u hieronder nalezen. Vanaf 2 september zijn de prijzen van 2020 van toepassing op het hele gamma. De nieuwe catalogus is te downloaden via onderstaande link.

Riese und Muller cataloog 2020

Download

 

Wanneer is het gamma 2020 beschikbaar?

Het nieuwe gamma Riese und Muller zal beschikbaar zijn vanaf eind 2019 - begin 2020.

Wat kan ik testen van het 2020 gamma?

Test modellen kunnen varieren doorheen het jaar. Contacteer ons voor de laatste gegevens en mogelijkheden. Testrit, bij voorkeur, op afspraak. Onderstaande lijst stelt de meeste modellen in test. De 'hs' modellen kunnen ook getest worden door mensen die interesse hebben in een 25km/h.

Testrijden kan ...? Dat kan zeker! Als fietshandelaar engageren we ons voor het label ' Riese und Müller Experience-Store'. Onderdeel van dit engagement is het aanbod van een breed pakket demo modellen. Dit vraagt van ons als dealer een grote investering. De testritten worden aangeboden, na een inleidend informatief gesprek, voor alle klanten die een aankoop in onze winkel overwegen. Enkel zo kunnen we een optimaal service-level garanderen en onze klanten de ervaring verzekeren die bij het merk hoort. 

 • Cruiser vario hs
 • Swing 2 vario
 • Swing 3 vario urban
 • Packster 40 vario
 • Load 75 vario hs
 • Multicharger vario hs
 • Charger mixte vario hs
 • Supercharger 2 rohloff hs
 • Supercharger 2 vario hs
 • Nevo vario hs
 • Nevo rohloff hs
 • Nevo vario
 • Homage vario hs
 • Superdelite gt vario hs

Interesse? Contacteer ons →

Riese & Müller 2020 - What's new?

Ook voor modeljaar 2020 komt Riese und Müller weer upgrades en volledig nieuwe modellen. Hieronder kan u een eerste overzicht vinden van de volledig vernieuwde Riese und Muller 2020 modellen en daarbij de voornaamste updates of extra mogelijkheden.

Experience-Store | Erlebnis-Store

Wij zijn Erlebnis-Store en verzekeren onze klanten een breed aanbod modellen in stock, uitgebreide test mogelijkheden en gedetailleerd advies bij aankoop. Op de hoogte blijven van wat binnen komt, nieuwtjes, interessante tips & trics, etc.? Like zeker onze facebook pagina voor updates rond Riese & Muller.

Wat is een Erlebnis-Store?

riese-und-muller-erlebnis-store

Overzicht:

 1. Superdelite: nieuw frame, 2x  Bosch PowerTube geintegreerde accu's
 2. Delite: nieuw frame, 1x Bosch PowerTube geintegreerde accu
 3. SuperCharger2: nieuw frame, introductie van de Bosch 2020 motoren
 4. Swing3: nieuw design, nieuwe motoren
 5. Rohloff E14 e-bikes: een hele reeks nieuwe modellen beschikbaar

 

Video: Riese und Muller 2020

Geen zin om te lezen? Bekijk dan onze review video van de voornaamste nieuwigheden Riese und Muller 2020 via onderstaande link of hiernaast.

Youtube-link

Youtube

Riese & Muller Superdelite
Riese & Muller Delite

Superdelite & Delite: de nieuwe referentie op de markt

Voor 2020 lanceert Riese & Müller 2 versies van de Delite: de nieuwe Superdelite & Delite. De Superdelite wordt gekenmerkt door standaard 1.000Wh accucapaciteit. Daarbij zitten er twee 500Wh Bosch PowerTube accu'sin het frame. Bij de Delite is dat standaard 500Wh met maar één Bosch PowerTube 500Wh accu.

De gekende Control Technologiewordt in beide nieuwe modellen uiteraard behouden. Zo heeft de Delite en Superdelite een verende voorvork en een geveerd frame. Dit biedt een ongezien comfort, veiligheid en balans tijdens het rijden.

Ook voor de nieuwe modellen zijn er verschillende varianten beschikbaar. Zo is er een versie met derailleur, Enviolo of Rohloff schakelsysteem. Respectievelijk in de touring, vario en rohloff versie. De laatste 2 versies komen met riemaandrijving. Alle uitvoeringen komen zowel in 25km/h versie met een nieuwe Bosch Performance CXmotor of HS - Speed variant met de nieuwe Bosch Performance Speed Gen. 4 motor. Deze speed-variant belooft meer koppel in de hogere snelheden dan zijn voorganger. Lees meer over de Bosch 2020 line-up via: Bosch 2020

Elke Superdelite en Delite komt in GT-uitvoering met Fat Tyre brede comfort banden. De GX-variant met mountainbike banden en breder stuur is uit het gamma maar dit kan voor 2020 als optie worden aangevinkt indien gewenst. Bijkomend krijg je dan een 140mm travel voorvork, Ergon bar-ends, dropper post en nog veel meer.

Andere opties zijn: de Bosch Kiox display, Bosch SmartphoneHub, Bosch ABS, Fox vering, RX chip en enkele nieuwe bagagedragers.

 

Prijzen: 6739€ - 8979€
Geschatte beschikbaarheden: vanaf eind 2019


Riese & Muller Supercharger2
Riese & Muller Supercharger2

Supercharger2: de ideale commuter

Riese und Müller komt in 2020 met een update van de Supercharger. Deze elektrische fiets werd een ontzettend succes door zijn onderhoudsarme versies en zijn uitstekend comfort. Met deze vernieuwde versie wordt de lat nog hoger gelegd. Een volledig nieuw frame zorgt voor nog beter ergonomie en biedt huizing aan de vernieuwde compactere Bosch motoren. De 1.000Wh accucapaciteit blijft standaard met 2x 500Wh Bosch PowerTube accu's in het frame ingewerkt.

Ook voor de nieuwe modellen zijn er verschillende varianten beschikbaar. Zo is er een versie met derailleur, Enviolo of Rohloff schakelsysteem. Respectievelijk in de touring, vario en rohloff versie. De laatste 2 versies komen met riemaandrijving. Alle uitvoeringen komen zowel in 25km/h versie met een nieuwe Gen. 4 Bosch Performance CXmotor of HS - Speed variant met de nieuwe Gen. 4 Bosch Performance Speedmotor. Deze speed-variant belooft meer koppel in de hogere snelheden dan zijn voorganger. Lees meer over de Bosch 2020 line-up via: Bosch 2020

Elke Supercharger2 komt in GT-uitvoering met Fat Tyre brede comfort banden. De GX-variant met mountainbike banden en breder stuur is uit het gamma maar dit kan voor 2020 als optie worden aangevinkt indien gewenst. Bijkomend krijg je dan een 140mm travel voorvork, Ergon bar-ends, dropper post en nog veel meer.

Andere opties zijn: de Bosch Kiox display, Bosch SmartphoneHub, RX chip, voordrager, etc.

 

Prijzen: 5719€ - 7759€
Geschatte beschikbaarheden: vanaf eind 2019

Testen? Wij hebben een Supercharger rohloff HS in demo! Boek uw testrit via ons contacteer formulier


Riese & Muller Charger 3
Riese & Muller Charger 3 mixte

Charger 3

Riese und Müller komt in 2020 met een update van de Charger. Net als de Supercharger is de Charger een zeer belangrijk model voor het merk. Ook deze elektrische fiets is al jaren een ontzettend succes vooral door zijn onderhoudsarme versies en zijn uitstekend comfort. Met deze vernieuwde versie wordt de lat nog hoger gelegd. Een volledig nieuw frame zorgt voor nog beter ergonomie en biedt huizing aan de vernieuwde compactere Bosch motoren. Zoals voorheen maakt de Charger het onderscheidt met de Supercharger door één Bosch PowerTube accu 500Wh in het frame in te werken. De Supercharger heeft standaard twee van deze accu's in het frame.

Ook voor de nieuwe modellen zijn er verschillende varianten beschikbaar. Zo is er een versie met derailleur,EnvioloofRohloff schakelsysteem. Respectievelijk in de touring, vario en rohloff versie. De laatste 2 versies komen met riemaandrijving. Alle uitvoeringen komen zowel in 25km/h versie met een nieuwe generatie Bosch Performance CXmotor of HS - Speed variant met de nieuwe generatie  Bosch Performance Speedmotor. Deze speed-variant belooft meer koppel in de hogere snelheden dan zijn voorganger. Lees meer over de Bosch 2020 line-up via: Bosch 2020

De Charger3 komt in standaard (normale banden) of in GT-uitvoering met Fat Tyre brede comfort banden. De GX-variant met mountainbike banden en breder stuur is uit het gamma maar dit kan voor 2020 als optie worden aangevinkt indien gewenst. Bijkomend krijg je dan een 140mm travel voorvork, Ergon bar-ends, dropper post en nog veel meer.

Ook in 2020 zal de Charger2, wat de variant is uit 2019, wegens succes in het gamma blijven. Deze zal de Gen. 1 Bosch Performance CX behouden omdat deze nog steeds erg performant, betrouwbaar en krachtig wordt beschouwd. Een optie om te overwegen omdat deze interessanter geprijsd zal zijn. Deze Charger2 line-up krijgt de toevoeging van een 'silent' motor, met riemaandrijving, die de vernieuwde Bosch Performance Cruise zal krijgen omdat deze minder geluid maakt dan zijn voorganger. Vandaar de benaming 'silent'.

Deze modellen komen zowel in heren- als damesuitvoering.

Andere opties zijn: de Bosch Kiox display, Bosch SmartphoneHub, RX chip, voordrager, etc.

 

Prijzen Charger3: 4289€ - 6739€
Prijzen Charger2: 3779€ - 4489€

Beschikbaar Charger3: februari 2020
Beschikbaar Charger2: september 2019

 


Riese & Muller Swing2
Riese & Muller Supercharger2

Swing3: moderner, strakker en nog beter.

Voor het nieuwe jaar komt Riese & Müller met een gemoderniseerde versie van de Swing. De voornaamste reden voor een nieuwe Swing is de introductie van de nieuwe Bosch motoren 2020. Ook was het na jaren van weinig verandering tijd voor een opfrissing van het gekende succesvolle concept. Zo werd het frame wat strakker getrokken en vinden we voor de Swing3 de nieuwste generatie Bosch Performance Gen.3 motorisatie centraal in dit nieuwe frame. Dit voor alle versies van het model. Voor deze comfort damesfiets blijft de Bosch PowerPack accu's  achteraan in de pakdrager zitten. Standaard steeds met 500Wh. Lees meer over de Bosch 2020 line-up via: Bosch 2020

Voor dit nieuwe model worden standaard riemaandrijving voorzien. Er zijn verschillende varianten beschikbaar. Zo is er een versie met Shimano Nexusnaafversnelling of Enviolo schakelsysteem. Respectievelijk in de urban of vario urban versie. 

De Swing2 zal in het gamma blijven. Dit onder de benaming: Swing2. Deze e-bike zal met de minder krachtige en meer comfort gerichte Bosch Active Line uitgevoerd blijven. Ook hier krijg je standaard een 500Wh accu. Schakelsystemen zijn hetzelfde als voor de Swing3 maar deze komen voor de Swing2 met ketting en niet met riemaandrijving.

Opties zijn er in de vorm van mooi bijpassende voormand en 2 manden aan de pakdrager achteraan. Voor de Swing3 is ook de Bosch SmartphoneHub optioneel verkrijgbaar.

 

Prijzen Swing3: 3569€ - 3779€
Prijzen Swing2: 3059€ - 3469€

Geschatte beschikbaarheden Swing3: vanaf november 2019
Geschatte beschikbaarheden Swing2: vanaf september 2019

Testen? Wij hebben een Swing3 in demo! Boek uw testrit via ons contacteer formulier


Riese & Muller Charger2 silent

Charger2 silent: geen geluid. Enkel rust en ontspanning.

De Charger2 krijgt voor 2020 een nieuwe variant in de range met de 'silent'-versie. Voor deze elektrische fiets wordt de nieuwste Bosch Performance Gen. 3 motorisatie gebruikt. Deze motor is erg stil, vandaar de benaming 'silent'. Voor de rest is het concept hetzelfde gebleven. Dat wil zeggen nog steeds één 500Wh Bosch PowerPack accu in het frame. Lees meer over de Bosch 2020 line-up via: Bosch 2020

Er zijn buiten deze nieuwe 'silent' versie nog verschillende andere varianten beschikbaar. Zo is er een versie met derailleurShimano Nexus naafversnelling of Enviolo schakelsysteem. Respectievelijk in de touring, city of varioversies. Deze laatste met riemaandrijving.

De 'silent' komt enkel in de 25km/h uitvoering net als de city-variant. Andere uitvoeringen zullen ook in de 'speed' versie beschikbaar zijn. Er zullen ook een reeks GT-versies beschikbaar blijven. Deze e-bikes krijgen de bredere comfort banden gemonteerd.

Opties zijn mogelijk met de Bosch Kiox display, Bosch SmartphoneHub of een uitbreiding tot 1.000Wh(op de buis accu: 1x PowerPack en 1x PowerTube). Verder is ook een GX-upgrade met Fat Tire All-Terrain banden, Ergon grips met bar-ends etc. mogelijk. De RX-chip is mede met de hele range van R&M in 2020 aan te vinken als GPS-tracker beveiliging voor jou ebike.

 
Prijzen Charger2 silent: 4289€
Prijzen Charger 2 range: vanaf 3779€

Geschatte beschikbaarheden Charger2: september 2019


Riese und Muller rohloff E-14
Riese und Muller rohloff E-14

Rohloff: verschillende modellen nu ook beschikbaar met Rohloff E-14 naaf

Even kort opfrissen:

Het elektronische Rohloff E-14-schakelsysteem combineert de mechanische Rohloff Speedhub 14-speed versnellingsnaaf met de eShift-functie van het Bosch-e-bikesysteem – een elektronische schakelbediening. Binnen minder dan 200 ms wordt naar een versnelling geschakeld. En dat bij een overbrenging van 526%. Met de Multishift-modus kunnen tegelijkertijd 3 versnellingen na elkaar worden ingeschakeld en de Auto-Downshift-functie zorgt bij stilstand automatisch voor terugschakeling in de zelf gekozen startversnelling. Vooral in combinatie met de carbon-riemaandrijving van Gates toont de E-14 zijn voordelen ten volle.

Kort samengevat: extreem duurzaam, even efficënt als een derailleur & combineerbaar met riem.

We mogen voor 2020 onderstaand lijstje als extra bijkomende 'rohloff'-varianten verwelkomen (die dus in 2019 niet verkrijgbaar waren):

 • Homage GT rohloff HS
 • Multicharger rohloff
 • Multicharger rohloff HS
 • Nevo GT rohloff
 • Nevo GT rohloff HS
 • Load 60 rohloff
 • Load 60 rohloff HS
 • Load 75 rohloff
 • Load 75 rohloff HS

riese und muller prijslijst 2020
Riese und Müller | Brochure, Cataloog & Prijslijst 2020

Uitgave januari 2020. De levering vindt plaats overeenkomstig de algemene voorwaarden van Riese & Müller GmbH. De verkoopprijzen zijn adviesprijzen. Met ingang van 01-01-2020 komen met deze prijslijst alle voorgaande prijslijsten te vervallen. Geldig tot 31-09-2020. De actuele specificaties kunt u vinden op het internet: www.r-m.de.


Download