Stromer

Stromer

Drive the difference. Stromer speed pedelecs zijn al jaren de referentie op de markt. Het merk werkt al 10 jaar vol aan zijn visie van een nieuwe mobiliteit. Met de ST1, ST2, ST3, ST5 & ST7 hebben zij vier snelle e-bikes in het gamma uitgerust met een krachtige achterwiel motor. Stromer staat naast vermogen ook voor een ruim bereik, uniek design en connectiviteit. De ideale high speed e-bike voor de commuter die houdt van snelheid en sportiviteit. 

Welke Stromer past best bij mij? Vergelijk modellen!
Speedpedelec Gids

1 tot 12 van 13 producten

Aflopend sorteren

1 tot 12 van 13 producten

Op zoek naar een Stromer speed-pedelec?

Stromer is al jaren een pinioneer in het landschap van de speed pedelec. Met de ST1, ST2, ST3, ST5 en ST7 modellen zet het merk 5 modellen op de markt die één voor één tot de verbeelding spreken. Ontdek deze range sterke achterwielmotor aangedreven elektrische fietsen en kies jou ideale commuter. Alle modellen beschikbaar in onze Stromer shop-in-shop.

          

Welke Stromer speedpedelec past best bij jou? Hulp nodig?

Een algemene kijk op de speedpedelec waaronder de Stromer modellen lees je in onze speedpedelec gids. Vergelijk Stromer modellen via onze Stromer bikevergelijking:

Welke Stromer past best bij mij? Vergelijk modellen!
Speedpedelec Gids


Stromer ST5 achtermotor en ketting

Achterwielmotor CYRO | SYNO Drive 

Stromer bouwt met de ST1, ST2, ST3, ST5 en ST7 krachtige speed pedelec met de motor in het
achterwiel. De ST1 werd volledig vernieuwd met een nieuwe CYRO Drive II motor die 670W vermogen en een koppel van 35Nm heeft. De ST2 heeft een CYRO DRIVE IG, goed voor 750W en 40Nm koppel. De ST3 is uitgerust met de SYNO Drive II motor. Goed voor 820W aan vermogen en een koppel van 44Nm. De op één na sterkste SYNO Sport motor van de ST5 heeft 48Nm en 850W. De absolute topper met 52Nm en 940W vinden we in het flagship model van Stromer: de ST7.

*Al deze Stromer motoren drijven aan tot een maximale snelheid van 45km/h. Afhankelijk van het model is deze snelheid eenvoudiger te bereiken. Naast de kracht van de motor is natuurlijk ook de fysieke capaciteit van de berijder van invloed op de topsnelheid.

Stromer schakelsystemen

Ketting of riemaandrijving

Traditioneel is een Stromer voorzien van een derailleur schakelsysteem met ketting overbrenging. Met de ST2, ST3 en ST7 zijn er ook varianten beschikbaar met onderhoudsarme riemaandrijving. Dit in combinatie met Sturmey Archer naafsysteem of Pinion trapas versnelling.

Een ketting met derailleur systeem is sportiever, lichter en efficiënt waar een naaf/trapas systeem en riem systeem onderhoudsarmer en duurzamer is. Bekijk alle voor- en nadelen via de Stromer vergelijkingspagina of het overzicht van alle bestaande schakelsystemen voor speedpedelecs. 

Stromer accu

Geïntegreerde accu

Alle Stromer modellen hebben een modern design waarin alle bekabeling mooi is ingewerkt voor een minimalistische strakkelook. In het frame zit  de Stromer BQ-accu verborgen. Bij de ST1 krijg je standaard een BQ500 (500Wh) accu, ST2 heeft een BQ618 (618Wh), de ST3 is uitgerust met een BQ814 (814Wh), ST5 een BQ983 accu (983Wh) ingebouwd en het ST7 vlaggenschip maar liefst BQ1440 (1440Wh)

Launch edition modellen kunnen afwijken op standaard accu capaciteit daar deze modellen vrijwel altijd een grotere accu krijgen dan de gewone editie modellen.

Stromer vering

Zitpositie: Comfort | Sportiviteit

De ST1 heeft standaard de meest comfortabele zithouding van alle Stromers. Dit door zijn +17° hellingshoek stuurpen en riserstuur met 20mm rise en 20° back sweep. De ST2 zet zich tussen de ST1 en ST3 met een 'urban' zitpositie die tussen comfort en sportief mag gezien worden. Daar zorgt een gebogen (rise 0mm& Back Sweep 15°) voor in combinatie met 90 of 110mm +17° stuurpen. De ST3 heeft standaard een eerder sportieve zithouding. Dit door zijn +5° hellingshoek Urban stuurpen en gebogen stuur met 0mm rise en 20° back sweep. Meest sportieve zitpositie vinden we bij de Stromer ST5 en ST7. 

Bij zowel de ST1, ST2 als de ST3 zijn tot 6 verschillende zitposities mogelijk. Dit door een combinatie van verschillende stuurpennen en sturen met elk hun eigen specificaties. Voor de ST5 en ST7 is een aanpassing niet mogelijk.

Vering

Elke Stromer kan worden uitgerust met een optionele voorvering. Voor veel fietsers is een extra vorm van comfort. Ook de standaard niet verende zadelpen kan gewisseld worden met een Bodyfloat Kinekt verende zadelpen

Stromer Omni

Connectiviteit

Elke Stromer e-bike is uitgerust met de OMNI connectiviteit mogelijkheden. Zo heeft de ST1 het OMNI C display (met beperktere functionaliteit dat later te 'unlocken' is indien gewenst). De ST2, ST3, ST5 en ST7 fietsen zijn uitgerust met het full unlocked OMNI Interface C display waarop alle bijkomende opties als Smartlock, Drievoudige diefstalbescherming, Remote services, Statistieken beschikbaar zijn.