Afbeelding

eBike-rijden wordt nu nog veiliger: Bosch, de leidende aanbieder van veiligheidstechniek voor motorvoertuigen, brengt met het Bosch eBike-ABS het eerste antiblokkeersysteem voor eBikes op de markt.

Meer veiligheid, meer stabiliteit
Uw voordeel aan veiligheid en rijplezier, alternatief: eBike-ABS

De veiligheid voor eBike-rijders en hun omgeving is een beslissende factor. Door het wereldwijd eerste in massaproductie genomen ABS voor eBikes is het nu mogelijk om ook in zware omstandigheden gecontroleerd en stabiel te remmen. Bosch is sinds meer dan 40 jaar expert voor ABS-systemen en marktleider bij motorfietsveiligheidssystemen. Het eBike-ABS werd op basis van het reeds gevestigde motorfiets-ABS ontwikkeld. Door de combinatie van voorwiel-ABS en loskomregeling voor het achterwiel wordt voor een verbeterde veiligheid gezorgd: Bij zware remhandelingen wordt de remdruk van de voorremmen gereguleerd, waardoor de rijsituatie zich stabiliseert, wat vooral in de stad en op fietstochten veel voordeel biedt. Geniet van uitgebreide sportieve fietstochten, op weg naar het werk of bij een rit door de natuur van de verbeterde veiligheid.


Afbeelding

ABS voor Performance Line Cruise en Speed

Sinds het voorjaar van 2018 worden ABS-eBikes aan geselecteerde Duitse leasebedrijven geleverd. Het Bosch eBike-ABS wordt eerst voor de Performance Line Cruise en Speed in combinatie met Intuvia in 28-inch trekking- en citybikes toegepast.

Vanaf het najaar van 2018 is het Bosch eBike-ABS op de markt verkrijgbaar. Als expert met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van ABS-systemen en marktleider op het gebied van veiligheidssystemen voor motorvoertuigen zet Bosch de knowhow op dit gebied nu ook voor eBikes in. Als ontwikkelingspartner voor remtechnologieën worden we daarbij ondersteund door onze vertrouwde partner Magura.

Afbeelding

ABS voor het voorwiel

De snelheid van beide wielen wordt door draaisensoren gemeten. Wanneer het voorwiel door te sterk remmen dreigt te blokkeren, dan verbetert de Bosch eBike ABS de rijstabiliteit en het stuurvermogen van de eBike - met name bij gladde rijomstandigheden. Het harmonieus en geoptimaliseerd rijgedrag biedt daardoor duidelijk meer controle en veiligheid.

Loskomregeling voor het achterwiel

De intelligente loskomregeling voor het achterwiel van de Bosch eBike ABS vermindert het mogelijke loskomen van de ondergrond van het achterwiel bij extreem sterke overremming van het voorwiel. Dit vermindert het risico op een overslag. Zo kunt u de voorwielremmen actiever en efficiënter gebruiken.

Samen voor meer veiligheid

Met het ABS van Bosch wordt het risico op een overslag of een slip bij het remmen verkleind. Het ABS bestaat uit de controle-eenheid (1), een afzonderlijk controlelampje (2), de wielsnelheidssensoren (3) en wordt gecombineerd met de door Magura nieuw ontwikkelde remmen CMe ABS (4/5). Het 800 g lichte antiblokkeersysteem wordt vanaf 6 km/u automatisch geactiveerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding