bosch ebike expert
Bosch Performance Line
Performance Line

De Performance Line is gericht op meer sportiviteit en is daarom krachtiger dan de Active Line motoren. Hij wordt gemonteerd in tour-, trekking en all-mountain elektrische fietsen of sportievere cruiser ebikes. Het nauwkeurig uitgebalanceerde, krachtige systeem maakt van de eBiker een ontdekker en avonturier en stelt op ieder moment de gewenste power ter beschikking. De Performance Line komt in 2 versies: Bosch Performance 'Cruise' tot 25km/h en Bosch Performance 'Speed' sneller dan 25km/h*.

In het kort:

  • Centrale motor voorzien op een sportief en natuurlijk rijgevoel
  • Maximale ondersteuning tot 25km/h (Cruise) en tot 45km/h (Speed)*
  • Batterijen op pakdrager, op frame of in frame
  • Displays Purion, Intuvia, Kiox, Nyon en SmartphoneHub of COBI systemen
  • 275% voor Cruise versie en 300% Speed versie, maximale aandrijving
  • Maximaal draaimoment 65Nm Cruise versie en 85Nm Speed versie
  • eMTB-modus beschikbaar (vanaf 2020)
  • 3 sensoren technologie met 1000 metingen per seconde voor perfect samenspel tussen bestuurder en eBike

Sportievere eBikes of eBikes met wat meer pit zijn uitgerust met de Performance Line motoren. Enkel de puur comfort elektrische fietsen zijn met de Active Line of Active Line Plus motoren. De extra sportieve modellen zijn met Bosch Performance CX motoren.

* Let op: de aanduiding 'Speed' geeft aan dat deze motor sneller dan 25km/h kan aandrijven. De eindsnelheid (potentieel tot 45km/h) is afhankelijk van de persoonlijke inbreng en het gekozen versnellingen-systeem. Zo biedt Bosch een eBike waarbij de rijervaring het echte 'fietsen' benadert. Daarmee is de Bosch motor misschien niet de krachtigste op de markt maar wel de motor met het meest natuurlijk fietsgevoel.

Highlights

Sportief rijgevoel
De efficiënte en veelzijdige aandrijving versnelt dynamisch – door de minimale trapweerstand biedt deze ook zonder ondersteuning een authentieke rijervaring.

Sterke demarrage  
De aandrijving versnelt al bij een lage trapfrequentie dynamisch en sportief – voor een krachtige ondersteuning vanaf de eerste pedaalslag.

Van huis uit robuust
Voldoet aan de hoogste eisen van trekking- of eMTB-gebruik. De nauwkeurige aansturing van de motor vermindert de slijtage aanzienlijk.

Een perfect samenspel
Multisensorenconcept en snelle informatieverwerking zorgen voor een optimaal samenspel tussen jou en je eBike.

Compacte lichtgewicht 
Het nieuwe aandrijvingsconcept bespaart gewicht en ruimte. Daarmee ben je niet alleen stijlvol op weg, maar profiteer je ook van soepel bedieningsgemak. De drive unit Performance Speed weegt slechts 2,9 kg. 

Kracht voor lange afstanden 
Zo kom je nog sneller op je bestemming: de variant Performance Line Speed maakt met een krachtige motor en tot wel 75 Nm draaimoment snel tempo. Onderweg geldt: hoe sneller, des te krachtiger ondersteunt de aandrijving.

Stil genieten 
De innovatieve, geruisarme transmissie maakt de Performance Line (25 km/u) tot een van de stilste aandrijvingen in zijn klasse. 

Voor elk avontuur
Vijf rijmodi maken van elke rit een plezierrit – de eMTB-Modus voor eMountainbikes verhoogt ook het avontuur buiten het asfalt op een gecontroleerde en comfortabele manier. 

Afbeelding
3 sensoren technologie

Een elektrische fiets moet de nadruk leggen op ‘fiets’. Hij moet dus aanvoelen als een fiets en niet als een bromfiets. Dit kan alleen als de ebike op elk moment aanvoelt wat de berijder wil van de fiets. Het intelligente drie-sensoren-concept van Bosch zorgt met meer dan 1.000 metingen per seconde voor optimale ondersteuning en een harmonische vermogensafgifte. Zo wordt een vertrouwd en veilig gevoel gecreëerd en kunnen we optimaal genieten van onze fietstochten. Meer weten? 

Lees verder →

Bosch Performance motoren
Motor – Drive unit Performance Line (New Generation)

De centraal in het frame gemonteerde Bosch Performance motoren bieden perfecte wendbaarheid en een gedoseerde ondersteuning bij iedere pedaalslag: voor ontspannen ritten en snelle ritten. Een verbeterde karakteristiek van de Performance Line Cruise en Speed leidt tot een sportiever rijgedrag en hogere acceleratie, met name bij het wegrijden. De nieuwste generatie belooft nog meer kracht, verhoogde efficiëntie en compactere afmetingen.

Bosch Performance Cruise (Gen. 3)
De motor die ondersteunt tot 25km/h. Meer weten? Lees verder →

Bosch Performance Speed (Gen. 4)
De motor die ondersteunt sneller dan 25km/h*. Meer weten? Lees verder →

Bosch eBike batterijen
Batterij – PowerPacks & PowerTubes

Slim, hoge energie en veel power: met 625, 500, 400 en 300Wh bieden de PowerPacks en PowerTubes van de Performance Line enorm veel vermogen met hoge energiedichtheid en een lange levensduur. De lichtgewicht PowerPacks zijn verkrijgbaar als frame- of bagagedrageraccu (afhankelijk van het model) en zijn bijzonder eenvoudig in gebruik. U kan ze bovendien gemakkelijk uit de fiets nemen. 

Lees verder →

bosch dubbele accu
Dubbele batterij - Dual Battery Pack

Perfect voor toerrijders, lange-afstand-forensen en fietsers met bepakking: Via intelligente besturingssoftware staat de capaciteit van twee PowerPacks ter beschikking. In serieschakeling verbonden zijn zodoende accu-capaciteiten tot 1.000 Wh en 1.250 Wh mogelijk.

Lees verder →

Afbeelding
Lader - Charger

De laders van Bosch zijn zeer compact en wegen weinig. Bovendien is Bosch bekend om zijn snel ladende batterijen. Dit is mede te danken door zijn kwalitatieve lader. De PowerPacks/PowerTubes 500, 400 zijn 50% geladen in respectievelijk 1,5u en 2 uur. Weer helemaal volgeladen zijn ze binnen 2,5 en 3,5 uur. Zo kunt u snel weer verder. 

Lees verder →

Afbeelding
Displays

De Bosch Performance Line aandrijving is verkrijgbaar met de boordcomputers Nyon, Kiox, Intuvia en Purion. Daarnaast is ook de SmartphoneHub en het COBI smartphone-systeem compatibel. Welk display standaard op een bepaald model ebike gemonteerd wordt zal bepaald worden door de fiets fabrikant zelf.

Lees verder →

Afbeelding
Schakelmateriaal

De Performance Line motor kan gekoppeld worden aan elk type schakelmateriaal. Hij is perfect te combineren met een derailleur versnelling, (naadloze) naafversnelling of hoogwaardig Rohloff systeem. Welke keuze u maakt is ontzettend belangrijk in het kiezen van de voor u juiste ebike.

Lees verder →

Afbeelding
Can Bus technologie

Het Bosch elektrisch e-bike systeem is voorzien van CANBUS technologie. Deze technologie is uiterst intelligent en zorgt ervoor dat een minimum aan elektrische kabels moet voorzien worden door de belangrijkste informatie eerst door de kabel te sturen en dan pas de minder belangrijke informatie. Op deze manier zijn problemen gemakkelijk op te sporen door het systeem te koppelen aan een computer.