Batterij | PowerPack & PowerTube

De Bosch PowerPacks & PowerTube zijn de energiebronnen van elke Bosch eBike. Afhankelijk van het model wordt standaard een 300Wh, 400Wh of 500Wh batterij gemonteerd. Bij de comfort ebikes zal u meestel de batterij achteraan onder de pakdrager vinden. Bij sportievere modellen zal de accu veelal centraal op het frame gemonteerd zijn. Met de introductie van de Bosch PowerTube kan de batterij nu ook verwerkt worden in het frame.*

Ons merk Riese & Müller verdubbelt de actieradius van enkele e-bike modellen met de DualBattery technologie – dat wil zeggen de toepassing van een tweede accu. Deze technologie is mogelijk met zowel de PowerPacks als de PowerTube. Hiermee wordt de accucapaciteit verhoogd naar 1.000 Wh. De beide accu's kunnen tegelijkertijd met een acculader worden opgeladen. Afhankelijk van de behoefte kan ook slechts één accu voor de rit worden gebruikt. 

* Welk type accu standaard is ingebouwd hangt af van het type fiets/model. 

Afbeelding
DualBattery technologie

De accu's worden tijdens het rijden afwisselend aangesproken. Het systeem registreert daarbij automatisch wat de laadtoestand van de twee accu's is en schakelt zelfstandig tussen de accu's wanneer er een ladingsverschil van vijf procent is. Zo wordt ervoor gezorgd dat beide accu's in gelijke mate worden ontladen en worden aangesproken. Hierdoor wordt de levensduur van beide accu's aanzienlijk verlengd. Desgewenst bestaat de mogelijkheid om slechts één accu te gebruiken. Het opladen van beide accu's vindt plaats op de fiets zelf of na demontage met een extern laadapparaat - erg handig als er geen stopcontact in de buurt is. Beide accu's hebben dezelfde sleutel, wat voorkomt dat u lang moet te zoeken. Het gelijktijdig opladen van beide accu's is alleen mogelijk op de fiets zelf. De laadtijd voor twee accu's van 500 Wh in volledig ontladen toestand bedraagt ongeveer 9 uur, de laadtijd per accu is 4,5 uur.

Afbeelding
Dual battery-pack | 2x PowerPack

De DualBattery PowerPack, ofwel met twee aan het frame bevestigde accu's of de combinatie van frame en bagagedrageraccu verdubbelt de accu-actieradius. DualBattery is de perfecte oplossing voor tourfietsers, lange-afstand-forenzen en fietsers met bepakking: twee met elkaar verbonden PowerPacks - ofwel in de combinatie van twee accu's in frame of van frame- en bagagedrageraccu. Bosch DualBattery ondersteunt u onder gunstige omstandigheden tot een actieradius van 180 km.

Beschikbaar op: Delite (standaard 1.000Wh) & Load & Packster (optioneel 1.000Wh)

 

Afbeelding
Dual battery pack | 2x PowerTube

De PowerTube 500 combineert praktisch gebruik en style: De nieuwe accu van Bosch biedt geavanceerde lithium-ion-technologie in een kleiner, elegant alu-design en laat zich volledig integreren in het frame. Onzichtbaar en goed beschermd ingebouwd, bewijst de
PowerTube 500 zich als bijzonder comfortabel. Riese und Müller ontwikkelde een frame waarin 2 van deze PowerTubes kon geïntegreerd worden. Goed voor 1000Wh aan capaciteit. 

Beschikbaar op: Supercharger (standaard 1.000Wh)

 

Afbeelding
Dual battery-pack | 1x PowerPack & 1x PowerTube

De DualBattery verdubbelt de accu-actieradius. Riese und Müller biedt de optie om de PowerTube 500 te combineren met een extra PowerPack 500 als upgrade. Deze wordt bij gemonteerd bovenop de buis.

Beschikbaar op: Charger (niet voor Mixte 46), Multicharger, Homage, Nevo GT/GH,GX (optioneel 1.000Wh)

 

Positie

Afhankelijk van het model is een Bosch eBike uitgerust met een Bosch PowerPack of Bosch PowerTube accu. In de PowerPack accu is er de mogelijkheid om een 300Wh, 400Wh of 500Wh te kiezen. De PowerTube is enkel verkrijgbaar in 500Wh maar kan op sommige modellen verdubbeld worden zoals hierboven aangegeven. Accu's worden bij comfort eBikes eerder op de pakdrager gemonteerd waar sportievere modellen eerder met frame accu's worden uitgerust. 

Afbeelding

PowerPack - pakdrager

Afbeelding

PowerPack - frame lage montage

Afbeelding

PowerPack - frame hoge montage

Afbeelding

PowerTube - geïntegreerd

Afbeelding
TypeOpladingCompact ChargerStandard ChargerFast Charger
PowerPack 30050% oplading2u1u1u
 100% oplading5u2,5u2,5u
     
PowerPack 40050% oplading2,5u1,5u1u
 100% oplading6,5u3,5u2,5u
     
PowerPack 50050% oplading3,5u2u1,2u
 100% oplading7,5u4,5u3u
     
PowerTube 50050% oplading3,5u2u1,2u
 100% oplading7,5u4,5u3u
     
DualBattery50% oplading7u4u2,4u
 100% oplading15u9u6u

 

Meer weten over de verschillende laders? Lees verder →


Afbeelding
Actieradius | calculator

PowerPacks zijn de tanks van de Pedelec. Door hun ultramoderne lithium-ion-technologie zijn het efficiënte stroomleveranciers met een groot uithoudingsvermogen. eBikers kunnen er heel rendabel mee fietsen en zo de actieradius met een accu-lading maximaliseren. Tips en trucs voor een optimale actieradius vindt je in de Accu-guide die bovenaan deze pagina te downloaden is.

Simuleer uw actieradius →

Afbeelding
Bosch eBike Accu-guide

In de Bosch Accu-guide zal u alle informatie vinden over de accu's van Bosch. Leer meer over de laadtijd, gewicht, levensduur en nog veel meer. Bovendien kan u hierin enkele tips en weetjes vinden over hoe u best omgaat met uw batterij.

Download →

Eenvoudig en snel laden
De moderne Bosch Lithium-Ionen-accu's kennen noch Memory-effecten nog zelfontlading. De laadduur is afhankelijk van de van de capaciteit van de accu en de charger: Met de standard charger heeft het PowerPack 300 voor een halve lading ca. een uur, het PowerPack 400 circa 1,5 uur, het PowerPack 500 rond twee uur nodig. Een leeg PowerPack 300 is binnen slechts 2,5 uur volledig geladen. Een PowerPack 400 heeft daarvoor 3,5 uur nodig, het PowerPack 500 4,5 uur.
Lange levensduur
Het batterijmanagementsysteem (BMS) biedt de best mogelijke bescherming tegen overladen, onderspanning, oververhitting en kortsluiting en verlengt bovendien de levensduur van de PowerPacks. De levensduur van een PowerPack wordt vooral beïnvloed door de aard en duur van het gebruik. Net als elke lithiumion-accu veroudert ook een PowerPack op natuurlijke wijze, zelfs wanneer je hem niet gebruikt. Wil je alles weten over dit onderwerp? Alle detail informatie kan je vinden in de Accu-guide die bovenaan deze pagina te downloaden is.
Uitstekende accu-efficiëntie en laag gewicht
Voor uw zo groot mogelijke rijplezier hebben de Li-ion PowerPacks aantoonbaar de hoogste energiedichtheid bij de geringste afmetingen en het laagste gewicht op de markt. De PowerPacks zijn efficiënte en betrouwbare energiebronnen voor onderweg. Met ca. 2 tot 2,7 kg zijn ze ook opvallende lichtgewichten met een energiedichtheid (Wh/kg) die bij eBike-accu’s ongekend is.
Ergonomisch bedieningsgemak
Als frame- of als bagagedrageraccu: het verwijderen van de accu's voor de laadprocedure thuis werkt zeer eenvoudig. De PowerPacks laten zich ook comfortabele direct aan de fiets opladen.
Bewuste omgang met de accu
PowerPacks zijn Lithium-ion-accu’s, die worden ontwikkeld en geproduceerd naar de stand van de techniek. Toepasselijke veiligheidsnormen worden aangehouden of zelfs overtroffen. In geladen toestand hebben deze lithium-ion-accu’s een hoge energie-inhoud. De bestanddelen van lithium-ion-batterijcellen zijn in beginsel onder bepaalde omstandigheden ontvlambaar. Maak u daarom vertrouwd met de gedragsregels in de gebruiksaanwijzing. Deze zijn te vinden in de Accu-guide die bovenaan deze pagina te downloaden is.
Verzorging
Hoe zorgvuldiger de PowerPack behandeld wordt, des te langer gaat hij mee. Tips en trucs hiervoor kan je terug vinden in de Accu-guide die bovenaan deze pagina te downloaden is.
Een overzicht
PowerPack 400PowerPack 500PowerTube 500
Montageaccu in frame / bagagedrageraccuaccu in frame / bagagedrageraccuIn frame: horizontaal / verticaal

Spanning36 V36 V36 V
Capaciteit11 Ah13,4 Ah13,4 Ah
Energiegehalte400 Wh500 Wh500 Wh
Gewicht2,5 kg / 2,6 kg2,6 kg / 2,7 kg2,8 kg
Afmeting (mm)325 x 92 x 90 / 372 x 122 x 80325 x 92 x 90 / 372 x 122 x 80349 x 84 x 65 mm
Dualbattery compatibel/XX