Shimano naaf

Dit is een systeem ontwikkeld door Shimano. Werkt met een eenvoudige draaihendel aan het stuur waarmee u de juiste versnelling selecteert. Het versnellingsysteem zit binnenin de achternaaf waardoor het onderhoudsvriendelijk is. Ook de ketting hoeft niet van tandwielen te verspringen waardoor het weinig onderhoud vraagt.

De versies met 3, 7 en 8 zijn dezelfde naven zoals in de gewone stadsfiets. De 5-versnelling variant is specifieker voor de elektrische fiets. Minder verzetten maar robuuster. Met het Shimano Nexus hoeft u niet te blijven trappen en kan u steeds schakelen. Handig voor wanneer u aan een licht staat en u uw fiets zonder te trappen in een lichtere versnelling kan zetten om terug te vertrekken. Zo gaat u efficiënt om met uw batterij. De Shimano Nexus naaf is zoals elke naafversnelling zwaarder dan een derailleur systeem. De Shimano 7 en 8 versnelling naaf is bestand tegen het koppel van de Active Line en Active Line Plus Bosch motoren. Voor de sterkere Performance Line motoren wordt vaak de 5-versnelling variant gebruikt.

Verkiest u liever een naadloos naafsysteem? Dan kiest u beter voor een Enviolo systeem. Deze naaf biedt meer comfort omdat hij naadloos schakelt waardoor u altijd in een juiste versnelling zit. Bovendien is hij ook beschikbaar als automaat waarbij hij automatisch voor u schakelt.


Afbeelding
Gates riemaandrijving

In ons gamma kan u meerdere modellen vinden die het Shimano Nexus schakelsysteem combineren met een Gates riemaandrijving. Op deze manier wordt de fiets heel onderhoudsarm en duurzaam waardoor hij de perfecte partner wordt voor dagelijks gebruik. Lees verder →


Afbeelding
Testrit

Als eBike Erlebnis-Store | Experience-Store (Riese und Müller) hebben wij steeds een eBike met Shimano Nexus systeem in test. Vraag een testrit aan! →


Afbeelding
Enviolo Optimized naaf traploos

Altijd de juiste versnelling, hoogst mogelijke comfort en weinig onderhoud. 

Lees verder →

Afbeelding
Rohloff naaf

De Rolls Royce onder de fiets versnellingsnaven.

Lees verder →

Afbeelding
Derailleur

Sportief schakelen, minste rolweerstand maar onderhevig aan onderhoud en zorg. Ideaal voor sportievelingen en high speed fietsers. Haalt het meeste uit uw accu mits correct schakelen.

Lees verder →