Shimano naaf

Dit is een systeem ontwikkeld door Shimano. Werkt met een eenvoudige draaihendel aan het stuur waarmee u de juiste versnelling selecteert. Het versnellingsysteem zit binnenin de achternaaf waardoor het onderhoudsvriendelijk is. Ook de ketting hoeft niet van tandwielen te verspringen waardoor het weinig onderhoud vraagt.

Fietsen
De Nexus naaf is beschikbaar met 3, 7 of 8 versnellingen afhankelijk van het model. Deze naaf wordt gemonteerd in fietsen die vallen onder de categorie stadsfietsen omdat de naaf zoals gezegd erg duurzaam is. Daarom is een fiets met Nexus naaf ideaal voor dagelijkse ritten door weer en wind of voor mensen die niet houden van al te veel onderhoud aan ketting en tandwielen. 

Ebikes
Met dit systeem hoeft u niet te blijven trappen en kan u steeds schakelen. Handig voor wanneer u aan een licht staat en u uw fiets zonder te trappen in een lichtere versnelling kan zetten om terug te vertrekken. Zo gaat u efficiënt om met uw batterij. De Shimano Nexus naaf is zoals elke naafversnelling zwaarder dan een derailleur systeem. Bovendien is de Shimano naaf niet bestand tegen het hoge koppel van alle Bosch motoren. Dit omdat deze naaf initieel ontwikkeld is met de gewone stadsfiets in het achterhoofd en niet de ebike. De naafversnellingen van Enviolo zijn wel speciaal ontwikkeld voor elektrische fietsen. Toch is de bestaansreden van de Nexus naaf te verantwoorden aangezien dit systeem budget vriendelijker is in aankoop.

Shimano naaf: voor- en nadelen
Afbeelding

Afbeelding
Enviolo Optimized naaf traploos

Altijd de juiste versnelling, hoogst mogelijke comfort en weinig onderhoud. 

Lees verder →

Afbeelding
Rohloff naaf

De Rolls Royce onder de fiets versnellingsnaven.

Lees verder →

Afbeelding
Derailleur

Sportief schakelen, minste rolweerstand maar onderhevig aan onderhoud en zorg. Ideaal voor sportievelingen en high speed fietsers. Haalt het meeste uit uw accu mits correct schakelen.

Lees verder →