Shimano naaf

Dit is een systeem ontwikkeld door Shimano. Werkt met een eenvoudige draaihendel aan het stuur waarmee u de juiste versnelling selecteert. Het versnellingsysteem zit binnenin de achternaaf waardoor het onderhoudsvriendelijk is. Ook de ketting hoeft niet van tandwielen te verspringen waardoor het weinig onderhoud vraagt.

Fietsen
De Nexus naaf is beschikbaar met 3, 5, 7 of 8 versnellingen afhankelijk van het model. De versies met 3, 7 en 8 worden gemonteerd in fietsen die vallen onder de categorie stadsfietsen omdat de naaf zoals gezegd erg duurzaam is. Daarom is een fiets met Nexus naaf ideaal voor dagelijkse ritten door weer en wind of voor mensen die niet houden van al te veel onderhoud aan ketting en tandwielen. 

Elektrische fietsen
De versies met 3, 7 en 8 zijn dezelfde naven zoals in de gewone fiets hierboven bescheven. De 5-versnelling variant is specifieker voor de elektrische fiets. Minder verzetten en robuuster. Met het Shimano Nexus hoeft u niet te blijven trappen en kan u steeds schakelen. Handig voor wanneer u aan een licht staat en u uw fiets zonder te trappen in een lichtere versnelling kan zetten om terug te vertrekken. Zo gaat u efficiënt om met uw batterij. De Shimano Nexus naaf is zoals elke naafversnelling zwaarder dan een derailleur systeem. De Shimano 7 en 8 versnelling naaf is bestand tegen het koppel van de Active Line en Active Line Plus Bosch motoren. Voor de sterkere Performance Line motoren wordt de meer robuuste 5-versnelling gebruikt.

Verkiest u liever een naadloos naafsysteem dan kiest u beter voor een Enviolo systeem. Deze naven zijn speciaal ontwikkeld voor elektrische fietsen en bieden nog meer comfort. 

Shimano naaf: voor- en nadelen
Afbeelding

Afbeelding
Enviolo Optimized naaf traploos

Altijd de juiste versnelling, hoogst mogelijke comfort en weinig onderhoud. 

Lees verder →

Afbeelding
Rohloff naaf

De Rolls Royce onder de fiets versnellingsnaven.

Lees verder →

Afbeelding
Derailleur

Sportief schakelen, minste rolweerstand maar onderhevig aan onderhoud en zorg. Ideaal voor sportievelingen en high speed fietsers. Haalt het meeste uit uw accu mits correct schakelen.

Lees verder →