Rohloff E-14

De Rohloff SPEEDHUB 500/14 is ontwikkeld voor zowel professionele fietsers als vakantie fietsers die rekenen op duurzaamheid, betrouwbaarheid en efficiëntie.Door deze kenmerken vond de Rohloff naaf zijn weg ook in de elektrische fiets en speedpedelec. Een brede keuze aan schakelmogelijkheden, weinig onderhoud en eenvoudig in gebruik.

In combinatie met de Bosch middenmotor combineert de Rohloff naaf de efficiëntie van een derailleursysteem met het onderhoudsarm karakter van een naafversnelling. Zeker wanneer men opteert voor een combinatie met Gates riemaandrijving.

Voor mensen die graag op vakantie gaan met de elektrische 25km/h fiets en klaar willen zijn voor lange tochten in alle omstandigheden (stijl bergop, afdalingen, alle weersomstandigheden, ...) is de Rohloff naaf de ideale keuze. Daarnaast is de Rohloff naaf ook perfect in combinatie met een Bosch speed pedelec motor omdat deze fietsgevoel combineert met maximaal bereik, cadans en snelheid. Vooral dat laatste is belangrijk aangezien middenmotoren van nature minder pure power leveren maar wel aangenaam fietsgevoel. Om toch de snelheid zo hoog mogelijk te leggen is het schakelbereik (514%) en efficiëntie van de Rohloff optimaal!

De SPEEDHUB 500/14 E-14 is uitgerust met een elektronische shift unit. In tegenstelling tot andere conventionele naafversnellingen ligt het index systeem per versnelling niet in de shifter maar in de naaf zelf. Dit design heeft geen slijtage en hoeft niet periodiek bijgesteld te worden. Door de elektronische schakeling zet de E-14 je telkens bij stilstand weer terug op een gepaste startversnelling. Ook tijdens het schakelmoment zal de kracht van de motor even elektronisch ontkoppeld worden voor meer duurzaamheid op langere termijn! Let op: de E-14 is géén automaat.

Afbeelding
Afbeelding

Afbeelding
Gates riemaandrijving

In ons gamma kan u meerdere modellen vinden die het Rohloff schakelsysteem combineren met een Gates riemaandrijving. Op deze manier wordt de fiets heel onderhoudsarm en duurzaam waardoor hij de perfecte partner wordt voor dagelijks gebruik. Lees verder →


Afbeelding
Testrit

Als Erlebnis-Store | Experience-Store voor Riese und Muller hebben wij steeds een eBike met Rohloff systeem in test staan. Vraag een testrit aan! →


Afbeelding
Shimano naaf

Weinig onderhoud, budget vriendelijk en schakelen wanneer je wil. 

Lees verder →

Afbeelding
Enviolo Optimized naaf traploos

Altijd de juiste versnelling, hoogst mogelijke comfort en weinig onderhoud. 

Lees verder →

Afbeelding
Derailleur

Sportief schakelen, minste rolweerstand maar onderhevig aan onderhoud en zorg. Ideaal voor sportievelingen en high speed fietsers. Haalt het meeste uit uw accu mits correct schakelen.

Lees verder →