E-bikes

E-bikes

Bij De Meester fietsen zijn we reeds 30 jaar actief met elektrische fietsen. We leggen onze focus op Bosch omdat we overtuigd zijn van de kwaliteit en het rijcomfort dat dit systeem biedt. Zoek je een speedpedelec of 25km/h versie? Wij verzekeren een deskundige uitleg gecombineerd met testritten. Zo ben je zeker van de juiste keuze en jaren fietsplezier!

eBike Gids
Speedpedelec Gids
Stromer vergelijker

 

1 tot 12 van 244 producten

Aflopend sorteren

1 tot 12 van 244 producten

Elektrische fietsen

Op zoek naar een nieuwe elektrische fiets, speed pedelec of cargobike?

We zijn reeds meer dan 30 jaar actief in de fietsbranche. Met merken als Riese & Müller, Stromer, Urban Arrow, Lovens, Norta, Velo de Ville, Gazelle, i:SY en Tern bieden we voor elke recreatieve fietser of commuter de ideale oplossing. Hieronder zetten we enkele belangrijke puntjes op een rij. Meer advies nodig? Kom dan zeker langs. We helpen je graag in jou keuze!

25 of 45km/h e-bike | speed pedelec

De eerste categorie ebikes valt onder de noemer ‘fiets’. Die 2e categorie ook wel ‘speedpedelec’, ‘high speed ebike’ of ‘snelle elektrische fiets’ genoemd, valt onder de categorie van de B-klasse 45km/h bromfiets. Voor deze categorie zijn helm en nummerplaat van toepassing. Weet dat een kwalitatieve e-bike, 25 of 45km/h, altijd zal doen wat jij van de fiets vraagt. Dat wil zeggen dat je met een 45km/h zelf zo snel of zo traag fiets als dat jij dat wil.

Quote: “Met een 45km/h e-bike kan je perfect ook 25km/h fietsen, omgekeerd kan dat niet”.  

Elektrische fietsen schakelsystemen

Schakelsystemen

Zeer belangrijk in jou keuze: het juiste schakelmateriaal. Schakelsystemen komen in een heel aantal verschillende vormen maar we kunnen 2 grote categoriën definiëren:

  • derailleur (buitenversnelling): licht, efficënt maar verwacht meer onderhoud. Lees verder →
  • naaf (binnenversnelling): wat zwaarder, afhankelijk van het type minder efficiënt maar onderhoudsarm: Shimano Nexus: budget vriendelijk, Enviolo naadloos: naadloos en comfortabel, Rohloff E-14: elektronisch, groot bereik, duurzaam én efficiënt
  • trapas (binnenversnelling): Pinion: duurzaam, efficiënt, centraal in het frame, groot bereik

Elektrische fietsen riem of ketting

Ketting of riem

Derailleur systemen zijn altijd met ketting. Naaf versnelling of Pinion systemen op elektrische fietsen zijn te combineren met een Gates riem aandrijving. Kies voor een riem indien je zo weinig mogelijk onderhoud wenst.

Elektrische fietsen motor

Motor

Wij hebben de focus op Bosch en de aandrijvingen van Stromer CYRO en SYNO. Afhankelijk van model en merk wordt gewerkt met een centrale of achterwiel motor. Bosch zijn middenmotoren. Stromer motoren zitten in het achterwiel. Beide type motoren zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en karakteristieken. Wil je een comfort of eerder een sportieve motor? Kies je voor een 25 of 45km/h variant? Afhankelijk van jou wensen is er altijd een juiste fiets.

Elektrische fietsen accu

Accu

Afhankelijk van het model e-bike wordt de accu centraal of achteraan geplaatst. Op elk type accu van kwalitatieve e-bikes zit een elektronisch monitoring systeem dat de accu constant analyseert. De veiligheid is dan ook steeds gegarandeert met deze lithium-ion batterijen. Afhankelijk van het eBike systeem zijn accu's te verkrijgen in verschillende groottes (400Wh tot 1000Wh en meer). De accu is in nagenoeg alle gevallen uitneembaar en op te laden aan het stopcontact.

Elektrische fietsen display

Display

Elk eBike systeem werkt met hun eigen selectie displays. Bosch biedt verschillende types. Gaande van standaard varianten links op het stuur tot centrale displays met kleurscherm, bluetooth en navigatie opties. Met de nieuwste trend integreer je ook de smartphone als display met je e-bike. Ook bij de e-bike is connectiviteit daarmee de toekomst. Kies je voor een Stromer e-bike dan geniet je van verschillende functionaliteiten qua connectiviteit via het OMNI connect systeem. Het display zit dan mooi in het frame ingewerkt. Bij vele merken is het display per model bepaald. Bij bijvoorbeeld Riese & Muller kan je upgraden naar andere type displays. 

Banden

Afhankelijk van het type fiets zijn hier wel wat verschillen te merken. Goed om weten is dat een brede band meer demping en dus comfort biedt. Bij putten en oneffenheden zal een bredere band een breder oppervlak kunnen bieden waarmee ze dit euvel kunnen verzachten. Geen overbodige luxe op onze Belgische wegen!

Elektrische fietsen accu

Actieradius

Hoe ver kan ik rijden met een e-bike. Er zijn vele factoren van toepassing. We lijsten ze even op:

  • Fietser: totaal gewicht fiets én bestuurder, trapfrequentie, …
  • Elektrische fiets: type motor, 25 of 45km/h, type schakelsysteem, accu grootte, type fiets, profiel banden, …
  • Omgeving: soort terrein, soort ondergrond, wind, opstartfrequentie, …

Lees dat de bestuurder veel invloed heeft op de actieradius. Accu en correcte keuze van schakelmateriaal is cruciaal. Het juiste gebruik hiervan des te meer. Om een beeld te kunnen vormen heeft Bosch een actieradius calculator ontwikkeld die een simulatie maakt aan de hand van de verschillende factoren, invloeden en parameters. Maak een simulatie