Speed pedelecs

Speed pedelecs

Met Riese & Müller en Stromer hebben we de 2 absolute marktleiders op de speedpedelec markt in huis. De highspeed fiets of speedbike is een fiets die sneller kan dan 25km/h. Ideaal dus voor woon-werk verkeer en het vermijden van files. Er zijn verschillende type fietsen met heel eigen karakters! Laat je dus zeker door ons adviseren. Kom langs, maak een testrit en lees onderstaande artikels voor meer informatie.

Speedpedelec gids
Vergelijk Stromer modellen

1 tot 12 van 55 producten

Aflopend sorteren

1 tot 12 van 55 producten

Speedpedelec

Al van het begin zijn we grote fan van de speed pedelec of high speed elektrische fiets. We zetten hier dan ook al jaren vol op in. De speedpedelec heeft het landschap van de elektrische fiets volledig opengetrokken. Eerst bij de enthousiast, nu ook bij het brede publiek. Daar heeft naast het product op zich ook de mogelijkheid tot leasing en fietsvergoeding voor gezorgd.

De snelle elektrische fiets die potentieel aandrijft tot 45km/h* is een nieuwe vorm van mobiliteit. Een nieuwe vorm van verplaatsen die een waardig alternatief biedt voor de wagen. De voordelen spreken dan ook voor zich. Dat hoeft intussen geen verder uitleg meer.

*Speed pedelecs hebben een motor die sneller dan 25km/h kan aandrijven. De eindsnelheid (potentieel tot 45km/h) is afhankelijk van de persoonlijke inbreng, type motor en gekozen versnellingen-systeem.

Wetgeving & praktische zaken

Waar mag ik met de speed pedelec rijden? Is een helm en nummerplaat verplicht? Is een verzekering van toepassing? Allemaal vragen die beantwoord worden op onze gedetailleerde pagina: Lees meer

Speed pedelec gids

Wat meer details over de juiste keuze richting een speed pedelec? Lees onze 'speed pedelec gids' en lees alles over onze merken en hun benadering van de speed pedelec.


De aandrijflijn: motor, schakelsysteem & overbrenging

Bij de aankoop van een e-bike focus moet je rekening houden met kwaliteit, ergonomie, accu inhoud, ... Maar zeker ook welk type aandrijflijn het best bij jouw noden past. Ga je voor snel en sportief of eerder voor comfortabel en onderhoudsarm.

Elektrische fietsen schakelsystemen

Schakelsystemen

Zeer belangrijk in jou keuze: het juiste schakelmateriaal. Schakelsystemen komen in een heel aantal verschillende vormen maar we kunnen 2 grote categoriën definiëren:

  • derailleur (buitenversnelling): licht, efficënt maar verwacht meer onderhoud. Lees verder →
  • naaf (binnenversnelling): wat zwaarder, afhankelijk van het type minder efficiënt maar onderhoudsarm: Enviolo naadloos: naadloos en comfortabel, Rohloff E-14: elektronisch, groot bereik, duurzaam én efficiënt
  • trapas (binnenversnelling): Pinion: duurzaam, efficiënt, centraal in het frame, groot bereik

Elektrische fietsen riem of ketting

Ketting of riem

Derailleur systemen zijn altijd met ketting. Naaf versnelling of Pinion systemen op elektrische fietsen zijn te combineren met een Gates riem aandrijving. Kies voor een riem indien je zo weinig mogelijk onderhoud wenst.

Elektrische fietsen motor

Motor

Wij hebben de focus op Bosch en de aandrijvingen van Stromer CYRO en SYNO. Afhankelijk van model en merk wordt gewerkt met een centrale of achterwiel motor. Bosch zijn middenmotoren. Stromer CYRO | SYNO motoren zitten in het achterwiel. Wil je een comfort of eerder een sportieve motor? Afhankelijk van jou wensen is er altijd een juiste fiets.


bosch middenmotor naaf

Middenmotor + naafversnelling/derailleur

De Riese & Muller benadering.
Kies voor een middenmotor in combinatie met een naafversnelling (Enviolo of Rohloff E-14) of derailleur. Wat zijn de voor- of nadelen? Lees alles na in onze speed pedelec gids

pinion speed pedelec

Achtermotor + trapasversnelling

De Stromer benadering.
Kies voor een achtermotor in combinatie met een trapasversnelling (Pinion). Wat zijn de voor- of nadelen? Lees alles na in onze speed pedelec gids

stromer aandrijflijn

Achtermotor +
derailleur

De Stromer benadering.
Kies voor een achtermotor in combinatie met een derailleursysteem. Wat zijn de voor- of nadelen? Lees alles na in onze speed pedelec gids