bosch ebike expert
Afbeelding
Performance Cargo Line

De cargo eBike wordt alsmaar meer gezien als een waardig alternatief voor dagelijkse verplaatsingen. De kinderen aan school afzetten, boodschappen doen of goederen vervoeren in de stad. Het kan allemaal en dit op een comfortabele en veilige manier met de nieuwste elektrische bakfietsen op de markt. Bosch verzorgt met de Cargo motor nu voor het gepaste eBike Systeem om deze bakfietsen mee uit te rusten. Ideaal voor langere afstanden: de variant Cargo Speed, die al bij een lage trapfrequentie zijn vermogen afgeeft, in combinatie met DualBattery.

In het kort:

-        Centrale motor met extra vermogen (85Nm, al bij lage trapfrequentie)
-        Uitzonderlijk hoge ondersteuning tot wel 400%
-        2 versies: 25km/h of Speed-variant (tot 45km/h)*
-        Laag gewicht van slechts 2,9kg
-        Stabiel rijgedrag en gecontroleerd versnellen
-        Zeer efficiente motor
-        DualBattery mogelijk
-        400% maximale aandrijving

Highlights

Speciaal voor eCargo bikes

Een specifieke productlijn voor bakfietsen. Bosch eBike Systems stelt de norm in de stedelijke transportsector – voor comfortabel rijden, ook met belading. 

Gecontroleerd versnellen

75 Nm koppel bij lage trapfrequenties. Ook met belading is gecontroleerd versnellen mogelijk. 

Perfect ondersteund

400% krachtige ondersteuning voor bakfietsen met een toegestaan totaalgewicht tot 250 kilo.  

Efficiënte motor

De interne weerstand van de nieuwe motor ligt erg laag. Dit zal het fietsen veel vlotter en comfortabeler maken.

Veilig rijgevoel

Het multisensorenconcept, een innovatieve regeling en de snelle informatieverwerking zorgen voor een perfect samenspel tussen jou en je eBike.

DualBattery

Met tot wel 1.250 Wh biedt de Cargo Line met DualBattery je een zeer grote actieradius – bij uitstek geschikt voor zware ladingen en lange trajecten.

Afbeelding
3 sensoren technologie

Een elektrische fiets moet de nadruk leggen op ‘fiets’. Hij moet dus aanvoelen als een fiets en niet als een bromfiets. Dit kan alleen als de ebike op elk moment aanvoelt wat de berijder wil van de fiets. Het intelligente drie-sensoren-concept van Bosch zorgt met meer dan 1.000 metingen per seconde voor optimale ondersteuning en een harmonische vermogensafgifte. Zo wordt een vertrouwd en veilig gevoel gecreëerd en kunnen we optimaal genieten van onze fietstochten. Meer weten? 

Lees verder →

Bosch Cargo motor
Motor – Drive unit

De Bosch Cargo Line is de aandrijving speciaal ontwikkeld voor elektrische bakfietsen en maakt elk transport lichter. Of hij nu geladen is of leeg: de efficiënte drive unit Cargo Line ondersteunt tot 25 km/u of als Speed-variant (tot 45km/h)*. De Cargo line voorziet gecontroleerd versnellen met belading, al direct bij het wegrijden.

*De aanduiding 'Speed' geeft aan dat deze motor sneller dan 25km/h kan aandrijven. De eindsnelheid (potentieel tot 45km/h) is afhankelijk van de persoonlijke inbreng en het gekozen versnellingen-systeem. Zo biedt Bosch een eBike waarbij de rijervaring het echte 'fietsen' evenaart maar dan mét ondersteuning.

Lees verder →

Afbeelding
Batterij – PowerPacks & PowerTubes

Slim, hoge energie en veel power: met 625, 500, 400 en 300Wh bieden de PowerPacks en PowerTubes voldoende mogelijkheden. De lichtgewicht batterijen zijn verkrijgbaar als frame- of bagagedrageraccu (afhankelijk van het model) en zijn bijzonder eenvoudig in gebruik. U kan ze bovendien gemakkelijk uit de fiets nemen. 

Lees verder →

Bosch-dual-battery
Dubbele batterij - Dual Battery Pack

Perfect voor toerrijders, lange-afstand-forensen en fietsers met bepakking zoals eCargo bikes: Via intelligente besturingssoftware staat de capaciteit van twee PowerPacks ter beschikking. In serieschakeling verbonden zijn zodoende accu-capaciteiten tot 1.000 Wh en 1.250 Wh mogelijk.

Lees verder →

Afbeelding
Lader - Charger

De laders van Bosch zijn zeer compact en wegen weinig. Bovendien is Bosch bekend om zijn snel ladende batterijen. Dit is mede te danken door zijn kwalitatieve lader. De PowerPacks/PowerTubes 500, 400 zijn 50% geladen in respectievelijk 1,5u en 2 uur. Weer helemaal volgeladen zijn ze binnen 2,5 en 3,5 uur. Zo kunt u snel weer verder. 

Lees verder →

Afbeelding
Display

De Bosch Cargo Line aandrijving is verkrijgbaar met de boordcomputers Nyon, Kiox, Intuvia en Purion. Daarnaast is ook de SmartphoneHub en het COBI smartphone-systeem compatibel. Welk display standaard op een bepaald model ebike gemonteerd wordt en welke accessoires beschikbaar zijn per fiets zal bepaald worden door de fiets fabrikant zelf. 

Lees verder →

ebike-schakelsystemen
Schakelmateriaal

In de praktijk zal de eCargo fiets vaak gecombineerd worden met een naafversnelling systeem voor zijn onderhoudsarm karakter. De Cargo line is echter ook perfect combineerbaar met een derailleur systeem. Welke keuze u maakt is ontzettend belangrijk in het kiezen van de voor u juiste ebike.

Lees verder →

Afbeelding
Can Bus technologie

Het Bosch elektrisch e-bike systeem is voorzien van CANBUS technologie. Deze technologie is uiterst intelligent en zorgt ervoor dat een minimum aan elektrische kabels moet voorzien worden door de belangrijkste informatie eerst door de kabel te sturen en dan pas de minder belangrijke informatie. Op deze manier zijn problemen gemakkelijk op te sporen door het systeem te koppelen aan een computer. 

Bosch SmartphoneHub
Bosch Cargo Line
Bosch eBike Systeem Cargo line
Bosch Cargo line accu
Afbeelding
Actieradius-calculator

Breng alle factoren in rekening met de Actieradius-calculator van Bosch. Simuleer jou range.

Lees verder →

Afbeelding
Downloads

Handleidingen, productbrochures en magazine. Download ze hier.

Lees verder →

Afbeelding
FAQ & Tutorials

Vragen over het Bosch eBike Systeem? Misschien vindt je hier wel je antwoord.

Lees verder →

bron: © Robert Bosch GmbH