Riese und Muller RX chip

RX Connect: de e-bike gedigitaliseerd.

Met RX Connect heeft Riese & Müller een concept ontwikkeld waarin intelligente hardware gecombineerd wordt met digitale services, voor een maximaal bike-specifiek gebruik en een optimale rijbelevenis. Vrij te configureren, en dankzij automatische software-updates altijd up-to-date – zo worden Riese & Müller-bikes Connected-E-Bikes.

RX Chip

Om van de RX Connect services gebruik te kunnen maken is de installatie van de RX chip nodig. Deze chip kan enkel worden ingebouwd door R&M in de fabriek bij aankoop van een nieuwe e-bike.

 

Pakketten

 ConnectRideConnectCare Basic
Prijs 1 jaar59,90€ (eerste jaar gratis bij aankoop fiets met RX chip)159,90€
RX appJa Ja
Pakket- RX app (iOS) met live-tracking, bewegingsalarm en rijstatistieken 

- RX app (iOS) met live-tracking, bewegingsalarm en rijstatistieken
- Optimale bescherming tegen diefstal met terugbezorgingsservice
- Online-diefstalmelding
- Over-the-air updates
- Connected bike features
- My Bike-account
- Fiets factsheet
- Servicebeheer

 

Een kleine chip voor een e-bike, een grote stap voor de mobiliteit.

Met RX Connect wilt R&M één ding bereiken: dat iedereen die op een e-bike rijdt toegang krijgt tot een moderne, verbonden en individuele mobiliteit. Het hart wordt gevormd door de RX Chip: vast ingebouwd en van buiten niet zichtbaar is deze uitgerust met een uitgebreid sensorsysteem en verzendt betrouwbaar gegevens zoals locatie, snelheid of acceleratie via Narrow Band IoT. De RX Chip functioneert als schakelcentrale waardoor uw e-bike met de buitenwereld communiceert. De voeding van de chip verloopt via de interne stroomvoorziening in de fiets, maar hij blijft dankzij de geïntegreerde energieopslag zelfs als de accu van uw e-bike verwijderd is nog vijf maanden informatie verzenden.

RX Chip en Service ConnectCare Basic (+ RX App)

In het voorjaar van 2020 kunnen klanten die een Riese & Müller e-bike met RX Chip hebben, voor het eerst het nieuwe ConnectCare Basic servicepakket in Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland en Luxemburg boeken: Met de inbegrepen ophaaldienst biedt Riese und Muller een "volledig-zorgeloos-pakket" aan. Met de chip in de fiets kan R&M de fiets op elk moment vinden en ophalen. Riese & Müller biedt ondersteuning bij diefstal en zorgt ervoor dat klanten "hun" fiets terugkrijgen. De RX Chip biedt echter niet alleen optimale bescherming tegen diefstal, maar maakt van de fiets ook een "Connected E-Bike". Vanaf het voorjaar van 2020 zal het gebruik van een groeiend aantal Connectivity Features, zoals botsdetectie of het bepalen van de parkeerpositie, mogelijk zijn. Via onderstaande download link vindt u een algemeen overzicht van ConnectCare Basic.

RX Service "ConnectRide"(+ RX App)

Na registratie en serviceboeking volgt de activering van de RX Chip, en in combinatie met de RX App (iOS) kunnen nieuwe functies zoals live-tracking, bewegingsalarm en rijstatistieken worden gebruikt.

ConnectRide biedt (in tegenstelling tot ConnectCare Basic) geen uitgebreide dienstverlening zoals de digitale diefstalmelding of terugbezorgingsservice in geval van diefstal.

Interessant voor:

ConnectRide is de passende service voor klanten die uitsluitend de verbonden functies van de RX Chip willen gebruiken.

Deze service is ook interessant voor klanten die al een verzekering voor hun e-bike hebben (bv. als onderdeel van hun lease-, werk-/dienstfiets of inboedelverzekering). ConnectRide is bovendien ook door tweede eigenaars van een e-bike van Riese & Müller en altijd onafhankelijk van de aankoopdatum te boeken. 

Kosten:

"ConnectRide" wordt verkrijgbaar voor een bedrag van € 59,90 per jaar.

Ook klanten die hebben gekozen voor ConnectCare Basic kunnen vanaf het moment van verkrijgbaarheid van ConnectRide zonder meerprijs gebruik maken van alle diensten en functies van de ConnectRide Service en de RX App.

 

bron: r-m.de/nl