Probleem oplossingen

Soms kunnen problemen makkelijk verholpen worden met een beetje hulp van onze kant. Dit zijn vaak kleine zaken die vaak voorkomen en die met een snelle handeling makkelijk door de bestuurder zelf kunnen opgelost worden. In dat geval ben je snel terug opweg en hoef je niet altijd langs te komen voor een herstelling.

 

 

Gates riem maakt geluid

Je riem onderhouden? Bekijk de video hiernaast!

1) De riem kan geluid maken als hij strak tegen de flenzen op de tandwielen draait. Dit kan het gevolg zijn van een tandwiel met scheefloop, een verkeerde uitlijning van het wiel of een slijtage in de aandrijving, veroorzaakt door beschadigde onderdelen. Door water op de riem te sproeien kan de aandrijving een paar minuten stil blijven. Maar de definitieve oplossing is het corrigeren van de uitlijning of vervangen van beschadigde onderdelen. Het geluid kan ook komen door een los voorste tandwiel. Het gebruik van schroefdraadborging op de tandwielbouten lost dit probleem op. In bovenstaande gevallen kunnen onze techniekers helpen.

2) Uw elektrische fiets met riem maakt een knarsend geluid.  In sommige gevallen kan het geluid optreden tijdens het rijden in vieze omstandigheden. Met name tijdens het mountainbiken of rijden in zanderige omgevingen, als er tijdelijk steentjes, zand en water aan de riem blijven kleven. Dit geluid duidt nooit op een probleem met je Gates Carbon Drive. In de meeste gevallen zal het geluid verdwijnen door de riem en riemschijven gewoon af te spuiten na een rit. Als het geluid aanhoudt, is de oplossing simpel: besproei de riem met water, maak de riem proper met een borsteltje, wacht tot deze droog is en breng een dunne laag droge siliconenspray aan op de tandzijde van de riem. Droge siliconen drogen onmiddellijk, helpen bij de afvoer van steentjes en hebben geen invloed op de levensduur van de riem. Wij hebben dit product op voorraad.

Gates silicone spray