De winkel die begon met maar zes fietsen (artikel uit 2018)

De winkel die begon met maar zes fietsen

Fietsen De Meester viert 35st verjaardag (2018)

Maandag 19 februari 2018

In 1983 nam Rudy De Meester de fietsenwinkel in de Antwerpsestraat over van Charles Claessens. De Meester begon primitief, maar bouwde de winkel uit tot een bloeiende zaak en viert nu het 35-jarige bestaan.

Het verhaal van de fietsenwinkel begint honderd jaar geleden. Kort na de Eerste Wereldoorlog startte Theo Claessens in de Emiel Dewittstraat met een fietsenwinkel. In 1924 verhuisde Claessens met zijn winkel naar de Antwerpsestraat. Ondertussen stak Charles, de zoon van Theo Claessens, zijn vader geregeld een handje toe. In 1946 nam de toen 34-jarige Charles de fakkel van zijn vader over. De fietsenwinkel kreeg de naam ‘Cycles Charles Claessens’.

Charles Claessens blies in 1983 de aftocht en Rudy De Meester deed zijn intrede. “Ik had nog niet lang mijn legerdienst achter de rug, toen ik aan het winkelraam van de winkel een bericht opmerkte: zaak over te nemen”, aldus Rudy De Meester. “Als kind sleutelde ik altijd aan fietsen. Het was mijn geliefkoosde hobby. Het is misschien daarom dat ik zonder nadenken bij Charles Claessens aanklopte. We kwamen onmiddellijk tot een akkoord om de zaak over te nemen. Ik was niet kapitaalkrachtig genoeg om grote aankopen te doen en startte de winkel met maar zes fietsen. Geleidelijk aan groeide de zaak, waardoor uitbreiding zich opdrong. Het geluk was aan mijn zijde, want de handtassenwinkel naast mij stopte alle bedrijvigheid, zodat ik het pand kon aankopen.”

De 29-jarige zoon van Rudy, Geoffrey, is inmiddels mee in de zaak gestapt. Hij fungeert als manager en onderhoudt de contacten met leveranciers en zakenlui. “In vijf jaar tijd zijn we met de winkel aan drie verbouwingen toe. Een bewijs dat de zaak op volle toeren draait”, zegt Geoffrey.

De fietsenwinkel houdt van 15 tot 24 maart opendeurdagen. “In die periode geven we allerhande infosessies over elektrische fietsen”, legt Geoffrey De Meester uit. “Na zo’n sessie trekken we met de cliënten naar de Rupeldijk. Daar kunnen ze dan de verschillende fietsen uittesten en hun keuze bepalen.”


Heden

Vandaag tellen we ruim 8 vaste medewerkers en 2 extra hulpkrachten die ons bijstaan op drukke momenten!
Verder zijn de 6 fietsen uitgebreid tot ruim +250 à 300 fietsen in voorraad.

Contacteer ons!