Velofollies 2020

Velofollies 2020

21-01-2020 - Bekijk onze review video van Velofollies 2020. We gaan langs bij onze merken Riese & Muller, Victoria, Giant, Gazelle, Tern, MTB Cycletech, ... , en Stromer. Vanaf 2020 zullen we ook verdeler zijn van Stromer speed pedelec fietsen. Een korte kijken op de nieuwigheden, een introductie van elk merk en de voornaamste modellen en ranges.

Riese und Muller Charger 3

Riese und Muller

We bespraken reeds het gamma via onze speciale en uitgebreide review bij de voorstelling 2020 in Keulen. Daarin kwam de nieuwe Swing 2, Supercharger 2, Superdelite, Delite, Load al uitgebreid aan bod. Daarbij konden we ook al melden dat er enkele interessante rohloff schakelsysteem modellen werden toegevoegd zoals de Homage HS, Multicharger en Load. Bekijk het filmpje →

Ook in 2020 de gekende line-up met nagenoeg alle modellen in derailleur, Enviolo of Rohloff E-14 schakelsystemen. Dubbele vering of enkele vering. Sportief of comfortabel. Voor ieder een ideale R&M. Meer te vervoeren? Kies dan voor hun uitstekend fietsende elektrische cargo bikes.

Aanvullend komt vanaf januari nu ook de Charger 3 in het gamma die de vorige Charger komt vervangen en daarmee aansluit bij de eerder al beschikbare Supercharger 2. Verder rolt R&M het RX chip connectiviteit verhaal uit met het Basic pakket. Voor een bedrag van om en bij de 99€ (richtprijs, prijs per jaar en gebonden aan het aankoopbedrag van jou fiets) is jou fiets 'connected' en kan je genieten van 'Online diefstalmelding' en de service waarbij Riese & Muller bij diefstal van jou fiets, de fiets terug gaat halen wanneer deze gevonden wordt én hem in zijn oorspronkelijke staat herstelt om hem vervolgens aan jou terug te bezorgen.

Ondek het assortiment →


 

Gazelle Ultimate 2020

Gazelle

Een goed uitgebalanceerd gamma met de Ultimate, Grenoble en Orange elektrische fietsen. Van sportief naar comfortabel. Voor ieder wat wils. Onze focus ligt op de HMB varianten met Bosch eBike ondersteuning.

De Gazelle Ultimate heeft in totaal 5 varianten. 2 speed pedelec versies en 3 gewone 25km/h varianten. Kies daarbij uit een selectie derailleur, Shimano Nexus of Enviolo C380 naadloze naaf. Voor en nadelen van elk systeem wordt toegelicht op de product pagina van elke fiets of op de pagina over schakelsystemen. Wij volgen de 25km/h Shimano Nexus en Enviolo variant standaard in ons kernassortiment. Andere versies zijn uiteraard op bestelling te verkrijgen.

Liever iets minder sportief? De Orange (accu op pakdrager) of Grenoble bieden een rechtere zithouding en minder sportief frame. De Grenoble komt in C8 Shimano Nexus of Enviolo C380, de Orange in C310 Enviolo of Shimano Nexus versies in 7 of 8 versnellingen. Liever wat meer retro? Dan is de Miss Grace zeker iets voor jou.

Op zoek naar een gewone fiets? Bekijk zeker de leuke Esprit modellen. Een kwalitatieve stadsfiets voor jong en oud. Verschillende kleuren beschikbaar! Hou je het liever wat traditioneler qua look? Ontdek dan de Orange modellen met naafversnelling of Vento modellen met derailleur. Beide bij ons in het kernassortiment.

Ontdek het assortiment  →


 

Stromer ST3 2020

Stromer 

Vanaf 2020 voegen we Stromer toe aan ons gamma. Met Riese & Muller hadden we natuurlijk al een sterk merk. Met Stromer voegen we een ander type speed pedelec toe door voornamelijk de karakteristieken die de achterwielmotor te bieden heeft.

Kies uit de ST1, ST3 of ST5 modellen. Elke Stromer heeft zijn eigen typische kenmerken: van instapmodel met 620W door tot de ontzettend krachtige ST5 high-end fiets met maar liefst 850W aan power. Van wat meer comfort tot extra sportief met in het midden de ideale commuter: de ST3. 

Naast de krachtige 45km/h motor kenmerkt Stromer met zijn uniek modern design en uitgebreide OMNI connectiviteit mogelijkheden. Afhankelijk van het model dat je kiest is elke fiets met een standaard accu grootte voorzien die steeds kan uitgebreid worden tot een 983Wh variant.

Andere opties zoals voorvering, variaties in zithouding, banden en dus de accu's kunnen aangevinkt worden om zo tot jou ideale high speed fiets te komen.

Ontdek het assortiment  →


 

MTB Cycletech 2020

MTB Cycletech 

We bespraken dit nieuw merk al uitvoerig via onze detail pagina. Het concept is intussen al erg bekend op de belgische markt: Neodrives 45km/h achterwielmotor, Gates beltdrive & Pinion 12- of 9-speed versnelling systeem. Een snelle elektrische fiets met onderhoudsarme karakteristieken. 

Er was goed nieuws te melden op de Pinion booth op Velofollies. MTB Cycletech kreeg net voor de start van Velofollies officieel te horen dat de COC procedure, waarmee de e-bike van de nodige papieren voorzien kan worden, werd goedgekeurd. Daarmee kan de productie van de 45km/h versie nu ook officieel van start en zullen de eerste modellen in de loop van februari 2020 op de belgische wegen te zien zijn.

Ontdek het assortiment  →


 

Victoria elektrische fietsen 2020

Victoria 

Victoria e-bikes trekt de lijn door: een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en een brede waaier aan mogelijkheden. Bosch Active Lineof Performance Line motoren, ketting of riemaandrijving, Enviolo naaf of Shimano Nexus. Voor elk budget de juiste keuze.

Kies uit het eTrekking of eUrban gamma. Wij kiezen als Bosch eBike Expert resoluut voor het gamma met Bosch eBike systeem. Starten kan al vanaf € 2000 met de 5.5 eTrekking. 

Ontdek het assortiment  →


 

Tern GSD 2020

Tern 

Een partner voor het hele gezin met de Tern GSD. Een laag frame zodat iedereen met deze cargo e-bike onderweg kan. Rust hem uit met een voordrager, dubbele kinderzit, ruime fietstassen, dubbele accu, ...

Tern staat bekend om zijn vouwfietsen en elektrische vouwfietsen. Een kwalitatief gamma met verschillende mogelijkheden en prijsklassen.

Ontdek het assortiment  →


 

Haibike 2020

Haibike 

In 2020 zet Haibike in het instapgamma voornamelijk in op het Yamaha eBike Systeem. Bovendien zijn de PW-X2 en PW-ST vernieuwd in 2020. Bewezen kwaliteit waar we intussen al een paar jaar ervaring mee hebben. Bovendien kan Haibike daarmee een zeer aantrekkelijk prijskaartje voorleggen voor een uitstekende afmontage.

Er zijn enkele grote model categoriën te vinden binnen het gamma van Haibike. Daarvan volgen wij voornamelijk gericht de modellen binnen de categorie ePERFORMANCE SDURO: FullNine, FullSeven LT*, HardNine, HardSeven, Trekking en Trekking S. Uiteraard zijn ook andere lijnen als ePERFORMANCE XDURO: Nduro, Dwnhill, AllMtn, FullFatSix, FatSix, etc. bij ons te bestellen. Hoe herken je het gamma makkelijk? SDURO is de meest toegankelijk range voor een aantrekkelijk budget. Daarin staat 'Full' voor een dubbel geveerde fiets en 'Hard' voor een enkel geveerde fiets. De noemers 'Nine' en 'Seven' staan respectievelijk voor 29'er of 27,5'er wat betrekking heeft op de wielmaat. De Trekking modellen zijn sportieve e-bikes voorzien van verlichting, bagagedrager en spatborden.

*LT: 150mm 'Long Travel' voorvering

FLYON
Het in-house eBike concept van Haibike stond te bewonderen op Velofollies. Voorlopig werd alleen Duitsland van deze fietsen beleverd. Voorlopig kan je hierover alles nalezen op: https://www.haibike.com/gb/en/flyon/models

Verder in 2020 zal het duidelijk worden wie, en of wij, deze elektrische fietsen me een koppel tot 120Nm in de winkel zal gaan tentoonstellen.

Ontdek het assortiment  →