MTB Cycletech: een revolutie op de e-bike markt!

 
Ontdek de MTB Cycletech Code: een 45km/h speedpedelec met onderhoudsarm Pinion versnellingsysteem & riemaandrijving.

MTB Cycletech is een Zwitsers fietsmerk, gevestigd in Basseldorf, dat werd opgericht in 1983. Het merk staat al jaren bekend voor zijn hoogwaardige toer- & stadsfieten, e-bikes en kinderfietsen. 

Functionele, tijdloze en kwalitatieve ontwerpen zijn de rode draad doorheen het gamma. MTB Cycletech maakt zich sterk door een verscheidenheid aan personalisatie mogelijkheden. Hiermee kan de klant zelf de samenstelling van zijn fiets bepalen.

Shortcuts

Introductie video
Het concept
Motor
Schakelsysteem
De fiets
Zelf samenstellen
eBike systeem
Modellen

mtb-cycletech-code-zwart
mtb-cycletech-code-wit

 

Introductie video

Bekijk ons filmpje. Eerste introductie van de MTB Cycletech Code op Eurobike 2019.

Youtube-link


 

Concept

Met bijvoorbeeld Riese & Müller in ons gamma en de positieve feedback die we dagelijks krijgen van klanten over riemaandrijf systemen gecombineerd met Enviolo en vooral Rohloff schakelnaven hebben we onze visie over ebikes over de jaren een stuk scherper kunnen stellen. Met meer en meer klanten die de ebike als 'daily commuter' gebruiken is het belangrijk dat hun ebike zo onderhoudsarm en duurzaam mogelijk is. De elektrische fiets is namelijk een werktool geworden die naast comfortabel ook geen kopzorgen door onderhoud, regelmatige smeerbeurten, bijstellingen, etc. mag geven. Iets waar Enviolo en zeker Rohloff systemen bijzonder weinig last van hebben gezien het feit dat het versnelling systeem in de naaf verwerkt zit en niet buiten aan het wiel zit waar de weersomstandigheden (regen, zand, zout, etc.) makkelijk bijkunnen. Daarnaast hoeft er geen ketting van plaatst te verspringen over verschillende tandwielen en kan de riem op één lijn blijven lopen met bijzonder weinig slijtage tot gevolg.

In het huidige ebike landschap zien we dat verschillende modellen speedpedelecs worden uitgerust met een achterwiel motor. Deze motoren worden door vele consumenten gesmaakt voor hun pure power die ze op het achterwiel kunnen zetten. Vaak worden deze aan een derailleur schakelsysteem met ketting gekoppeld. Een combinatie die minder dat duurzaam en onderhoudsarm karakter heeft dan de combinatie Rohloff of Enviolo met Gates beltdrive waar we hierboven over spraken. Echter kunnen deze systemen niet gecombineerd worden met achterwiel motor. Daarom gebruikt MTB Cycletech het Pinion schakelsysteem omdat deze vooraan in de trapas zit. Zo is de pure snelheid van een achterwiel motor combineerbaar met een meer duurzaamheid en een onderhoudsvriendelijk karakter.

enviolo-riemaandrijving
rohloff-riem

Motor

Het concept is een combinatie van duurzaamheid en kracht. Om de power te verkrijgen neemt MTB Cycletech de Neodrives achterwiel motor. Neodrives is een Duitse fabrikant die al jaren 25km/h achterwiel motoren levert aan topmerken als Santos en Idworx. Beide gerenomeerde merken in de wereld van trekking en travelfietsen en gekend voor hun polyvalent en robuust karakter. Voor 2020 homologeert Neodrives een 45km/h versie die meer dan gelijke power zal bieden als de Stromer of Klever krachtbronnen. Een nieuwe stap in de wereld van de speedpedelec.

Details motor:

Merk: Neodrives
Max. snelheid: 45km/h
Koppel: 40Nm
Vermogen: 500W

neodrives-riem-achterwielmotor

Schakelsysteem

Geen derailleur systeem met ketting maar wel de Gates beltdrive, die we intussen al even kennen en gebruiken, in combinatie met een centraal gemonteerde 'versnellingsbak': de Pinion. Verkrijgbaar in 6,9 of 12 versnellingen en de perfecte evenknie van de Rohloff naaf. Hij is even duurzaam en wordt al jaren bij trekkingfietsen van Idworx, Santos, etc ingebouwd. Dus: een hoogwaarde versnellingsbak centraal aan de trapas, een onderhoudsarme riemaandrijving en een heel krachtige achterwiel motor van Duitse makelij.

pinion-speed-pedelec
naafversnelling-riem-middenmotor
achterwielmotor-riem-pinion

 

De fiets

De opbouw van de fiets trekt de lijn van de gekende MTB Cycletech trekkingfietsen volledig door. Hieronder een overzicht van de voornaamste kenmerken:

Frame (dames/heren): hoogwaardige poedercoating, Aluminium AW-6061, T6
Voorvork: Suntour Mobi E25, 75mm met steekas
Schakelsysteem: C1-12 of C1-9XR (te kiezen)
Aandrijving: Gates CDX belt
Remmen: Shimano Deore disc (uit te breiden naar Magura MT-5)

Samenstellen, personaliseren of standaard configuratie

De Code is verkrijgbaar in wel 23 verschillende kleuren. Verder helemaal, mits kleine meerprijs (+250€), zelf moduleerbaar naar keuze: handvatten, pedalen, stuur en stuurpen, zadel, pakdrager. Liever een wat snellere levertermijn? Kies dan voor de standaard uitvoering in zwarte kleur.

Zelf een kleur, zadel, stuur kiezen? Stel zelf je MTB Cycletech samen.

eBike systeem

Motor: Neodrives, Max. snelheid: 45km/h, Koppel: 40Nm, Vermogen: 500W
Display: touchscreen, incl. smartphone connectie
Accu: 650Wh (in het frame, uitneembaar)*

*De inhoud van de accu lijkt klein in vergelijking met wat op de markt reeds te vinden is. Echter bewijst Neodrives een zeer zuinige motor ontwikkeld te hebben. Dit gekoppeld aan het voordeel dat met de Pinion ook in stilstand mag geschakeld worden zal zorgen voor een behoorlijke winst t.o.v. vele derailleur speedpedelecs.

neodrives

 

mtb-cycletech-code-groen
mtb-cycletech-code-geel
mtb-cycletech-code-opties

Modellen

De Code bestaat in 25 en in 45 variant. Verder zijn er de mogelijkheden om zelf een fiets samen te stellen of een te nemen in standaard configuratie.

GP: stel zelf je fiets samen op basis van het bestelformulier en workbook, (+250€) zie downloads
GPi: zelfde fiets als de GP maar met ingewerkte bekabeling vooraan aan het stuur
GP Special: standaard uitvoering op stock bij de invoerder

 

MTB Cycletech Code Man 25 Zwart M
MTB Cycletech Code Man 25 Zwart M
Zo laag als4.499,00 €Normale prijs5.949,00 €
Pinion versnelling Neodrives achterwiel motor Gates riemaandrijving Leer meer
MTB Cycletech Code Lady wit (met rode accenten)
MTB Cycletech Code Lady 25
Pinion versnelling Neodrives achterwiel motor Gates riemaandrijving Leer meer
MTB Cycltech Code 45 zwart
MTB Cycletech Code Man 45
Zo laag als6.349,00 €
Pinion versnelling Neodrives 45 achterwiel motor Gates riemaandrijving Leer meer
MTB Cycletech Code 45 Lady wit speedelec (met rode accenten)
MTB Cycletech Code Lady 45
Pinion versnelling Neodrives 45 achterwiel motor Gates riemaandrijving Leer meer

 

MTB Cycletech Code 45 speedpedelec 1
MTB Cycletech Code 45 speedpedelec 2
MTB Cycletech Code 45 speedpedelec 3
MTB Cycletech Code 45 speedpedelec 4

 

Contacteer ons

Heb je interesse? Nog vragen? Wil je graag een testrit?
Laat het ons weten via onderstaand contactformulier en we contacteren je graag terug!

 

MTB Cycletech test days
MTB Cycletech test days