MTB Cycletech

MTB Cycletech

MTB Cycletech is een Zwitsers merk dat bekend staat voor zijn kwaliteit en trekking fietsen op maat. Ontdek het unieke concept e-bikes met Pinion versnelling gekoppeld aan een Duitse Neodrives motor. Voeg de Gates riemaandrijving toe en je hebt een onderhoudsarme, vlot en comfortabel rijdende elektrische fiets van hoge kwaliteit. De speedelec versie haalt bovendien moeiteloos 45km/h. Meer weten? Lees verder →

3 producten

Aflopend sorteren

3 producten

Op zoek naar een MTB Cycletech speedpedelec?MTB Cycletech

Ontdek de MTB Cycletech Code: een 45km/h speedpedelec met onderhoudsarm Pinion versnellingsysteem & riemaandrijving.

Het concept is een combinatie van duurzaamheid en kracht. Om de power te verkrijgen neemt MTB Cycletech de Neodrives achterwiel motor. Neodrives is een Duitse fabrikant die al jaren 25km/h achterwiel motoren levert aan topmerken als Santos en Idworx. Beide gerenomeerde merken in de wereld van trekking en travelfietsen en gekend voor hun polyvalent en robuust karakter. Voor 2020 homologeert Neodrives een 45km/h versie die meer dan gelijke power zal bieden als de Stromer of Klever krachtbronnen. Een nieuwe stap in de wereld van de speedpedelec.

Details motor: Neodrives, 45km/h, 40Nm, 500W

Schakelsysteem

Bosch eBike Systeem

   Geen derailleur systeem met ketting maar wel de Gates beltdrive, die we intussen al even kennen en       gebruiken, in combinatie met een centraal  gemonteerde 'versnellingsbak': de Pinion. Verkrijgbaar in     6,9 of 12 versnellingen en de perfecte evenknie van de Rohloff naaf. Hij is even duurzaam en wordt al     jaren bij trekkingfietsen van Idworx, Santos, etc ingebouwd. 

   Dus: een hoogwaarde versnellingsbak centraal aan de trapas, een onderhoudsarme                               riemaandrijving en een heel krachtige achterwiel motor van Duitse makelij.

 

Met de Code trekt deze fabrikant de lijn van de gekende MTB Cycletech trekkingfietsen volledig door. Hieronder een overzicht van de voornaamste kenmerken:

Frame (dames/heren): hoogwaardige poedercoating, Aluminium AW-6061, T6
Voorvork: Suntour Mobi E25, 75mm met steekas
Schakelsysteem: C1-12 of C1-9XR (te kiezen)
Aandrijving: Gates CDX belt
Remmen: Shimano Deore disc (uit te breiden naar Magura MT-5)

Bovendien is de Code verkrijgbaar in wel 23 verschillende kleuren. Verder helemaal zelf moduleerbaar naar keuze: handvatten, pedalen, stuur en stuurpen, zadel, pakdrager, verlichting… Noem maar op: je stelt je fiets zelf samen. Echt een uniek concept.

Neodrives

Bosch eBike Systeem

   Motor: Neodrives, 45km/h, 40Nm, 500W
   Display: touchscreen, incl. smartphone connectie
   Accu: 650Wh (in het frame, uitneembaar)*

 

*De inhoud van de accu lijkt klein in vergelijking met wat op de markt reeds te vinden is. Echter bewijst Neodrives een zeer zuinige motor ontwikkeld te hebben. Dit gekoppeld aan het voordeel dat met de Pinion ook in stilstand mag geschakeld worden zal zorgen voor een behoorlijke winst t.o.v. vele derailleur speedpedelecs.

 


Samenstelbaar of standaard

De Code bestaat in 25 en in 45 variant. Verder zijn er de mogelijkheden om zelf een fiets samen te stellen of een te nemen in standaard configuratie.

GP: stel zelf je fiets samen op basis van het bestelformulier en workbook, (+250€) zie configuraties hieronder
GPi: zelfde fiets als de GP maar met ingewerkte bekabeling vooraan aan het stuur
GP Special: standaard uitvoering op stock bij de invoerder

Zelf samenstellen (+250€)
MTB Cycletech Code GP 25
MTB Cycletech Code GP 45
MTB Cycletech Code GPi 45

Op stock bij invoerder (standaard uitvoering)
MTB Cycletech Code GP Special 25
MTB Cycletech Code GP Special 45
MTB Cycletech Code GPi Special 45

Componenten keuze
MTB Cycletech workbook 2021