Aanvraag nummerplaat

Speedpedelec

Hoe schaft u aan?

Particulier of firma (niet leasing)
Leasing (via werkgever)

Particulier of firma (niet leasing) inschrijven

Stappen:

  1. Na de aanschaf van een speedpedelec maken wij voor u de nodige documenten klaar zodat uw fiets kan ingeschreven worden.
  2. Je ontvangt van ons een sms bericht waarin staat dat de documenten klaarliggen. Kom langs om deze documenten af te halen. Een afspraak is niet nodig. 
  3. Ga zelf fysiek naar DIV met deze documenten. Reken voor speedpedelecs niet op een verzekeringsagent.Wij ervaren dat zij de inschrijving verwerken zoals een brandstof voertuig. Het proces voor speedpedelecs is inhoudelijk echter anders en nog niet voldoende ingeburgerd. Dit zorgt voor vertragingen en onduidelijkheden. 

Uw voertuig inschrijven:

1. Documenten klaarmaken

   • Het ingevulde roze document vult u in met uw persoonlijke en/of zakelijke gegevens
   • U maakt een kopie van het gelijkvormigheidsattest. Het originele bewaart u zorgvuldig thuis
   • Het E705 vignet hoeft u verder niets aan te doen


2. Ga naar DIV (dienst inschrijving voertuigen)

Hoe?

Wat geeft u af bij DIV?:

   • Het ingevulde roze document
   • Een kopie van het gelijkvormigheidsattest
   • Het E705 vignet

DIV schrijft uw voertuig vervolgens in. Hoe snel dit loopt hangt volledig af van de dienst DIV zelf. Eenmaal u de nummerplaat ontvangen heeft mag u telefonisch een afspraak maken voor afhaling van uw voertuig. Wij monteren de nummerplaat bij afhaling.

*beslist u om uw nieuw voertuig al te komen afhalen voor het inschrijven dan kan dat. Weliswaar mag u in dit geval niet met het voertuig de openbare weg op alvorens de inschrijving te hebben afgerond.

Leasing (via werkgever) inschrijven

Stappen:

 1. Na de aanschaf van een speedpedelec maken wij voor u de nodige documenten klaar zodat uw tweewieler kan ingeschreven worden.
 2. Wij versturen deze documenten naar de leasingmaatschappij (op uitzondering van Lease A Bike waar wij alles voor u regelen)
 3. De leasingmaatschappij doorloopt dezelfde stappen als hierboven beschreven zoals een particulier dit dient te doen. Alleen versturen zij de documenten met de post naar DIV waardoor dit proces tot 4 weken kan duren.